Jacques Pépin

Sałatka z surimi i zieleniną


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z surimi i zieleniną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Przygotowanie



W misce wymieszać około 2 szklanek surimi (mieszaniny z mięsem krabów), 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki drobno posiekanej dymki, 1 ½ posiekanej szalotki lub cebuli, 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, ¼ łyżeczki soli i solidny chlust ostrego tabasco. Na cztery talerze rozłożyć 2 szklanki liści różnych gatunków sałaty. Nałożyć łyżką mieszaninę z surimi. Przybrać każdą porcję 3 oliwkami w oliwie i podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Sałata cezara z kurczakiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka szparagowa z migdałami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka grecka
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Marchewka z groszkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.