Tomasz Jakubiak

Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i kawałkami sandacza


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4325

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 dag soczewicy zielonej

20 dag soczewicy czerwonej

4 plastry cytryny

kilka gałązek świeżego estragonu

garść suszonych pomidorów

cytryna

ząbek czosnku

cebula dymka

fileciki z 2 moreli

2 garście szpinaku

pieprz

sól

chlust oliwy

ser kozi półtwardy

marynowany filet z sandacza

Przygotowanie:

Do garnka wsyp soczewicę, dodaj plastry cytryny i estragon. Całość zalej wodą.
Gotuj 15 minut. Suszone pomidory, czosnek i cebulę pokrój. Z moreli i cytryny wytnij fileciki.
Wszystkie składniki przesyp do miski. Dodaj szpinak i posiekany estragon. Dopraw solą,pieprzem i oliwą. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Do sałatki dodaj przestudzoną soczewicę. Całość wymieszaj. Sałatkę podawaj z kawałkami sandacza.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Łosoś w pikantnym sosie karmelowym
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia australijska
Łosoś marynowany w cytrusach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.