Tomasz Jakubiak

Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i kawałkami sandacza


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4428

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 dag soczewicy zielonej

20 dag soczewicy czerwonej

4 plastry cytryny

kilka gałązek świeżego estragonu

garść suszonych pomidorów

cytryna

ząbek czosnku

cebula dymka

fileciki z 2 moreli

2 garście szpinaku

pieprz

sól

chlust oliwy

ser kozi półtwardy

marynowany filet z sandacza

Przygotowanie:

Do garnka wsyp soczewicę, dodaj plastry cytryny i estragon. Całość zalej wodą.
Gotuj 15 minut. Suszone pomidory, czosnek i cebulę pokrój. Z moreli i cytryny wytnij fileciki.
Wszystkie składniki przesyp do miski. Dodaj szpinak i posiekany estragon. Dopraw solą,pieprzem i oliwą. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Do sałatki dodaj przestudzoną soczewicę. Całość wymieszaj. Sałatkę podawaj z kawałkami sandacza.

powrót

Podobne przepisy

Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Kotleciki z solonego dorsza z confit z papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.