Laura Calder

Sałatka z serem kozim i sosem winegret Laury


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z serem kozim i sosem winegret Laury
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Winegret:

1 łyżka musztardy dijońskiej

1 łyżka octu z czerwonego wina

szczypta bulionu

kilka kropel sosu sojowego

odrobina octu balsamicznego

oliwa

sól i pieprz



Sałatka:

125 g sera koziego

4 plastry boczku

2 łyżki orzeszków piniowych

4 garści mieszanki sałat (mieszanka mesculin)

kilka łyżek sosu vinaigrette Laury



Przygotowanie:

Winegret: Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny, ocet z czerwonego wina, sos sojowy oraz szczyptę bulionu. Dodawaj powoli oliwę. Dopraw.



Sałatka: Podgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Pokrój ser kozi na 4 części. Każdą zawiń w plaster boczku i połóż na blasze. Piecz około 5 min, aż boczek zrobi się chrupiący, a ser bardzo gorący.



Podsmaż orzeszki piniowe na suchej patelni. Na talerzu ułóż zielenię z odrobiną dressingu. Dodaj orzeszki. Wyjmij ser z boczkiem z piekarnika i ułóż.



© Laura Calder



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.