Kuchnia+ poleca

przepisy z programów >>

Sałatka z rukoli

Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 38)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

składniki i przygotowanie:



Składniki:
1 łyżka soku z cytryny
¼ łyżeczki soli
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
2 pęczki rukoli (ok. 6 szklanek)
1 główka radicchio, porwanego na kawałeczki
2 główki cykorii, rozdzielone na listki
1 szklanka pomidorków koktailowych, przekrojonych na pół

Przygotowanie:
Sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać w miseczce. Stopniowo dodawać olej i mieszać, aż powstanie emulsja. Wymieszać w dużej misce rukolę, radicchio, cykorię i pomidorki. Polać sosem (niezbyt obficie).


Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”

skomentuj przepis >>