Sałatka z rukoli z szynką i plackami z ugotowanych ziemniaków

Sałatka z rukoli z szynką
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Placki i placuszki
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Placki: Ugotuj kilka ziemniaków, wystudź i przeciśnij przez praskę.
Wymieszaj ziemniaki z jogurtem, dodaj sól i mąkę. Uformuj placki i podsmażaj je na patelni przez kilka minut z obu stron. Odstaw i zawiń w folię aluminiową.
Dressing: wymieszaj oliwę i ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem.
Sałatka: na talerzu ułóż umytą i wysuszoną rukolę, ugotowaną fasolę, zawinięte plastry szynki, truskawki, pokrojonego w ósemki melona, wiórki z sera, prażone orzeszki.
Polej dressingiem i dodaj listki oregano.
Podawaj sałatę z plackami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA