Sałatka z rukoli z parmezanem

Sałatka z rukoli z parmezanem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • pęczek rukoli
  • umytej i osuszonej
  • ½ szklanki czerwonej cebuli
  • cienko pokrojonej
  • 1/3 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • można dodatkowo polać już na stole
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • ½ łyżeczki soli
  • świeżo zmielony pieprz
  • 12-16 długich
  • cienkich płatków parmezanu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Włożyć do miski. Dodać cebulę, wymieszać. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Polać sałatę sosem i dobrze wymieszać. Wyłożyć na talerze. Na wierzchu położyć płatki parmezanu. Pokropić oliwą, można jeszcze posypać pieprzem. Podawać natychmiast

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA