Ruth  Rogers

Sałatka z rukoli i cukinii


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z rukoli i cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

sok z ½ cytryny

oliwa extra vergine

sól i świeżo mielony czarny pieprz

parmezan pokrojony na duże cienkie wiórki

1 zielona cukinia

pokrojona pod kątem na cienkie plasterki

1 żółta cukinia

pokrojona pod kątem na cienkie plasterki

2 duże garście rukoli

garść liści mięty

 

 

Przygotowanie:


Włóż do miski liście rukoli i mięty, plasterki cukinii i parmezan. Przygotuj sos z pozostałych składników, dokładnie wymieszaj, zalej i przemieszaj wszystkie składniki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.