Ainsley Harriot

Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pomarańcza

fenkuł

czerwona cebula

czarne oliwki

oliwa extra vergine

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Bulwę fenkuła pokroić na cienkie plasterki, a listki posiekać. Pokroić drobno cebulę. Usunąć pestki z oliwek. Na talerzu ułożyć plaster pomarańczy, na niej plasterki fenkuła i cebulę. Na wierzchu położyć kilka oliwek. Posypać posiekanymi listkami fenkuła i skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z kwiatami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Szpinak z malinami i orzechami włoskimi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z buraków z winem i winogronami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.