Janella  Purcell

Sałatka z polędwicą wołową


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z polędwicą wołową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g polędwicy wołowej

2 jajka

4 kromki chleba

ugotowany ziemniak pokrojony w plasterki

garść fasolki szparagowej

garść mieszanych liści sałaty

łyżeczka kaparów

dojrzały pomidor pokrojony na ćwiartki

oliwa z oliwek

5 ząbków czosnku

dressing z przepisu na sałatkę z fenkułem

pstrągiem i miętą

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Polędwicę obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie z oliwek. Do smażenia dokładamy ząbki czosnku w łupinach. Na tej samej patelni podsmażamy kromki chleba. Polędwicę i czosnek pieczemy przez 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Jajka gotujemy przez 8 minut, a następnie wkładamy do zimnej wody. Fasolę blanszujemy we wrzątku przez 2 minuty. Upieczony czosnek obieramy z łupinek i rozsmarowujemy na grzankach. Talerz skrapiamy dressingiem, układamy ziemniak, pomidor, wołowinę i sałatę. Na wierzch kładziemy fasolkę, jajka, grzanki i kapary. Polewamy dressingiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka cesarska
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ogórki słodko-kwaśne
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.