Sałatka z pietruszki z parmezanem

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z pietruszki z parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

różowa szalotka

ząbek czosnku

3 garści liści pietruszki płaskolistnej

parmezan

skórka i sok z cytryny

oliwa do smaku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Drobno pokroić szalotkę i czosnek, wrzucić do dużej miski. Dodać pietruszkę. Wrzucić płatki parmezanu ścięte obieraczką do warzyw. Zetrzeć do miski skórkę cytrynową i wkropić sok. Skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.