Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

8 marchewek

2 łyżki miodu

3 łyżki sos sojowego jasnego

3 ząbki czosnki

3 łyżki świeżo siekanej kolendry

sok z połowy cytryny

3 łyżki oleju

1 kostka tofu

garść kiełków słonecznika

garść prażonych pestek słonecznika





Przygotowanie:

Obrane marchewki kroimy wzdłuż na 4 i pieczemy do zezłocenia. W tym czasie przygotowujemy dressing. Łączymy miód z sokiem z cytryny, sosem sojowym i utartym czosnkiem i powoli wlewamy olej cały czas mieszając. Doprawiamy siekaną kolendrą. Tofu kroimy w grubą kostkę. Łączymy wszystkie składniki i podajemy dekorując kiełkami słonecznika.

powrót

Podobne przepisy

Sałata lodowa z rukolą, boczkiem i prażoną dynią
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałata Aleksandra Dumas
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.