Sałatka z pęczakiem i fariką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z pęczakiem i fariką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół filiżanki ugotowanego pęczaku

pół filiżanki ugotowanej fariki

ugotowany na parze i pokrojony w kostkę burak

pół filiżanki ugotowanej i pokrojonej w kostkę dyni

ugotowane ziarna z jednej kolby kukurydzy

pół filiżanki świeżych posiekanych ziół

2 łyżki prażonych ziaren słonecznika skropionych łyżeczką tamari

łyżeczka sumaku

sok z cytryny

łyżeczka octu balsamicznego

Przygotowanie:

Pęczak, farikę, dynię, ziarna kukurydzy, słonecznika i zioła wymieszać. Przyprawić sumakiem, octem i sokiem z cytryny. Całość posypać pokrojonym w kostkę burakiem. Podawać ciepłe albo w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.