Marieta  Marecka

Sałatka z paluszków krabowych


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania na karnawał i imprezę

Sałatka z paluszków krabowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 op. paluszków krabowych

1 ogórek

2 szklanki ugotowanego makaronu typu ryż

sól

pieprz

koperek

½ czerwonej papryki

skórka z cytryny

majonez

Przygotowanie:

Paluszki krabowe kroimy drobno.
Ogórka obieramy, wycinamy pestki i kroimy w drobną kostkę.
Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak ogórek.
Koperek szatkujemy.
Ugotowany i wystudzony makaron wrzucamy do miski, dodajemy paprykę, ogórek, paluszki krabowe, poszatkowany koperek, skórkę z cytryny i doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.

powrót

Podobne przepisy

Ser typu camembert marynowany w oleju
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Tartinki z sardynkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczona golonka miodowo-piwna
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tort z pieczonej papryki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.