Roger Mooking

Sałatka z owoców tropikalnych


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z owoców tropikalnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Sałatka z owoców tropikalnych:

½ ananasa, obranego i pokrojonego w kostkę

¼ melona z gat. ogórek, obranego, wypestkowanego i pokrojonego w kostkę

1 mango, obrane i pokrojone w kostkę

½ papryczka cayenne, cienko posiekana

1 łyżka drobno posiekanego imbiru

2 łyżka tajskiej bazylii, cienko posiekanej

1 łyżka kolendry, cienko posiekanej

sok z 1 limonki

2 łyżka miodu

2 łyżka ziaren czarnego sezamu, do ozdoby





Sałatka z owoców tropikalnych:

Umieść w dużej misce wszystkie składniki, z wyjątkiem ziaren czarnego sezamu. Poczekaj 10 minut, aż smaki owoców się wymieszają. Rozłóż sałatkę do pucharków, przybierz ziarnami czarnego sezamu.





powrót

Podobne przepisy

Mizeria
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska
Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka nicejska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałata Aleksandra Dumas
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.