Antony Worrall Thompson

Sałatka z ogórków pomarańczowo-cynamonowa


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Sałatka z ogórków pomarańczowo-cynamonowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duży ogórek wąż

sok z pomarańczy

sok z cytryny

1/4 łyżeczki cynamonu

łyżeczka cukru pudru

sól

łyżeczka wody z kwiatu pomarańczy

otarta skórka pomarańczowa do posypania

 

 

Przygotowanie:


Ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać solą i ułożyć na plastikowym sitku nad miską, zostawić na 10-15 minut. Po tym czasie ogórek odcisnąć z wody, przełożyć do drugiej miski. Wlać sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny, dodać cukier puder i cynamon, wymieszać. Posypać startą skórką pomarańczową, na koniec skropić wodą z kwiatu pomarańczy.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.