Jola Słoma

Sałatka z ogórka z orzechami


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 4723

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duży zielony ogórek

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

garść łuskanych orzechów włoskich

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka soku z cytryny

2 łyżeczki oleju lnianego

ewentualnie czerwony pieprz do dekoracji

 

Przygotowanie:

Podprażone przez chwilę na suchej patelni orzechy dodajemy do pokrojonego w plastry ogórka, posypujemy natką pietruszki. Mieszamy sos z oleju lnianego, miodu, cytryny. Polewamy sałatkę, możemy udekorować czerwonym pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.