Sałatka z ogórka i wodorostów

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sałatka z ogórka i wodorostów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

paczkowane

suszone wodorosty

pół ogórka

1 łyżka oleju

czosnek

imbir

szalotka

2 limonki

pół łyżeczki cukru

2 łyżki oleju sezamowego

ziarno sezamowe

 

 

Przygotowanie:


Zalać wodorosty wodą i zostawić na pięć minut, żeby zmiękły. Rozgrzać olej, wrzucić czosnek, imbir i szalotki. Dodać wodorosty i smażyć pięć minut. Dodać sos z dwóch limonek, cukier i olej sezamowy. Pokroić ogórka na cienkie paski i dodać do wodorostów. Posypać ziarnem sezamowym.

powrót

Podobne przepisy

Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placuszki z kukurydzy z salsą z awokado
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sajgonki
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.