Sałatka z ogórka i wodorostów

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sałatka z ogórka i wodorostów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


paczkowane
suszone wodorosty
pół ogórka
1 łyżka oleju
czosnek
imbir
szalotka
2 limonki
pół łyżeczki cukru
2 łyżki oleju sezamowego
ziarno sezamowe

Przygotowanie:

Zalać wodorosty wodą i zostawić na pięć minut, żeby zmiękły. Rozgrzać olej, wrzucić czosnek, imbir i szalotki. Dodać wodorosty i smażyć pięć minut. Dodać sos z dwóch limonek, cukier i olej sezamowy. Pokroić ogórka na cienkie paski i dodać do wodorostów. Posypać ziarnem sezamowym.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.