Sałatka z ogórka i wodorostów

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sałatka z ogórka i wodorostów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

paczkowane

suszone wodorosty

pół ogórka

1 łyżka oleju

czosnek

imbir

szalotka

2 limonki

pół łyżeczki cukru

2 łyżki oleju sezamowego

ziarno sezamowe

 

 

Przygotowanie:


Zalać wodorosty wodą i zostawić na pięć minut, żeby zmiękły. Rozgrzać olej, wrzucić czosnek, imbir i szalotki. Dodać wodorosty i smażyć pięć minut. Dodać sos z dwóch limonek, cukier i olej sezamowy. Pokroić ogórka na cienkie paski i dodać do wodorostów. Posypać ziarnem sezamowym.

powrót

Podobne przepisy

Smażony ryż po tajsku
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Suflet z brokułów z trzema serami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kremowe curry warzywne
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Risotto z fenkułami w sosie cytrynowym
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.