Sałatka z muli na ciepło lub na zimno

Sałatka z muli na ciepło lub na zimno
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sałatka na zimno
Pokroić w drobną kostkę papryki, cebulę i czosnek. Wymieszać z oliwą, octem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Połączyć z osuszonymi mulami i natką pietruszki. Można dodać świeżą kolendrę i sok z cytryny. Dobrze jest odstawić sałatkę, by się przegryzła.

Sałatka na ciepło
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryki. Doprawić octem, solą, pieprzem i cukrem. Połączyć z osuszonymi mulami i natką pietruszki. Zamieszać i odstawić do ostudzenia. Można dodać świeżą kolendrę i sok z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA