Sałatka z marchwi

Sałatka z marchwi
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia żydowska

Składniki:

  • 2-3 duże obrane marchewki starte na tarce o dużych oczkach
  • 3 pomarańcze
  • kawałek świeżego imbiru (1,5 cm)
  • garść rodzynek
  • pół szklanki porto
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • sól
  • pieprz
  • zielenina do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wolno gotować rodzynki w porto aż do całkowitego wyparowania płynu. Obrać dwie pomarańcze. Przygotować sos z oliwy, soku z jednej pomarańczy, soli, pieprzu i startego imbiru. Wymieszać marchew z sosem, rodzynkami i cząstkami pomarańczy wykrojonymi spomiędzy białych błonek. Udekorować zieleniną (listki pietruszki, kolendry).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA