Sałatka z kwiatów w winegrecie

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z kwiatów w winegrecie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Winegret:

2 łyżki octu malinowego

łyżeczka musztardy diżońskiej

łyżeczka miodu

pół miarki oleju fistaszkowego lub z pestek winogron

sól i pieprz





Przygotowanie:

Zmieszać widelcem ocet, musztardę i miód. Stopniowo dolewać oleju. Sprawdzić smak. Wrzucić garść malin.

Wrzucić składniki (prócz soli i pieprzu) do blendera. Zmiksować do postaci dressingu. Posolić i popieprzyć. Otrzymamy pół miarki dressingu.



sałatka:

6 garści mieszanki sałat (rukola, endywia itp.)

6 kwiatów nasturcji



Zmieszać winegret. Włożyć sałaty do miski i polać winegretem. Wrzucić kwiaty i natychmiast podawać.





Laura Calder

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.