Sałatka z Kreuzera, jabłek i pomarańczy i seler bursztynowy

Sałatka z Kreuzera, jabłek i pomarańczy
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rodzynki zalać brandy, zostawić na kilkanaście minut. Ser, szynkę, pokroić w słupki. Obrane jabłka pokroić w dość grubą kostkę, skropić sokiem cytryny. Pomarańczę obrać, wyciąć filety, z pozostałości wycisnąć sok i zmieszać z majonezem. Składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić.

Przygotowanie selera bursztynowego:
Obrany seler ugotować w osolonej wodzie razem z ziarnami pieprzu. Ostudzić, pokroić w centymetrowe plastry. Ser pokroić tak samo. Seler posolić i dobrze popieprzyć. Złączyć w pary ser i seler, maczać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce. Smażyć na złoto.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA