Tobie  Puttock

Sałatka z kraba i melona


Przepis z programu Tobie i Matt (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sałatka z kraba i melona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1-2 małe strączki chili Scott bonnett

½ łyżki sosu rybnego

2 soczyste limonki

1 łyżka białego cukru

300 g świeżego mięsa krabów

400 g arbuza

1 garstka świeżych liści kolendry, umytych i grubo posiekanych



Przygotowanie

Włóż chili do moździerza i zmiażdż na pastę, dolej sos rybny, a następnie tyle soku z limonki, aż ostry i kwaśny smak się zrównoważą. Dopraw cukrem. Zalej mięso krabów dressingiem z moździerza. Wyjmij łyżką miąższ z arbuza, rozłóż na talerzach, a na wierzch nałóż doprawione krabowe mięso i przybierz kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Pierożki z krewetkami i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pierogi i pierożki
(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.