Laura Calder

Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duży fenkuł

skórka i sok 1 cytryny

skórka 1 pomarańczy

3 łyżki prażonych orzeszków piniowych

oliwa

sól morska i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Odetnij pędy kopru włoskiego i wyrzuć je. Zachowaj tylko garść zielonych liści. Posiekaj je i wrzuć do miski. Obierz bulwę, przekrój na pół i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wrzuć do miski. Do miski zetrzyj skórki cytrusów. Skrop je sokiem z cytryny. Dodaj orzeszki piniowe. Skrop sałatkę oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.