Roger Mooking

Sałatka z komosy ryżowej


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z komosy ryżowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Sałatka z komosy:

1 ½ szklanki komosy ugotowanej wg wskazań na opakowaniu

½ pęczka szczypioru siedmiolatki, białe części rozgniecione i pokrojone, zielone posiekane

skórka i sok 1 cytryny

1 łyżeczka mielonego imbiru

¼ szklanki oliwy extra vergine

½ ogórka, pokrojona w kostkę

½ pęczka mięty, posiekane liście

sól



Sałatka z komosy:

Do niewielkiej miski włóż białe kawałki szczypioru siedmiolatki, dodaj soki skórkę z cytryny, imbir, oliwę oraz sól. Wymieszaj. Do dużej miski włóż zielone kawałki szczypioru siedmiolatki, ogórek oraz komosę. Dodaj pierwszą mieszankę do drugiej i delikatnie wymieszaj. Dodaj miętę, wymieszaj. Sałatkę dopraw solą.



Opracowane na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".









powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.