Sałatka z komosy ryżowej

Sałatka z komosy ryżowej
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:



Sałatka z komosy:
1 ½ szklanki komosy ugotowanej wg wskazań na opakowaniu
½ pęczka szczypioru siedmiolatki, białe części rozgniecione i pokrojone, zielone posiekane
skórka i sok 1 cytryny
1 łyżeczka mielonego imbiru
¼ szklanki oliwy extra vergine
½ ogórka, pokrojona w kostkę
½ pęczka mięty, posiekane liście
sól

Sałatka z komosy:
Do niewielkiej miski włóż białe kawałki szczypioru siedmiolatki, dodaj soki skórkę z cytryny, imbir, oliwę oraz sól. Wymieszaj. Do dużej miski włóż zielone kawałki szczypioru siedmiolatki, ogórek oraz komosę. Dodaj pierwszą mieszankę do drugiej i delikatnie wymieszaj. Dodaj miętę, wymieszaj. Sałatkę dopraw solą.

Opracowane na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".




 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA