Jola Słoma

Sałatka z kiełkami rzodkiewki


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z kiełkami rzodkiewki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 endywia

kilkanaście śliwek kalifornijskich

100 gram lekko solonego koziego białego sera

1 szklanka kiełków rzodkiewki

5 dag orzeszków pini

kilka liści świeżej szałwii

szczypta pieprzu

1 łyżka kremu balsamicznego

1 łyżka oliwy truflowej

1 szczypta mielonego czerwonego pieprzu

 

Przygotowanie:

Prażymy orzeszki pini przez chwilę na suchej patelni dla wydobycia aromatu. Mieszamy kozi ser z pieprzem i posiekanymi liśćmi szałwi. Powstałą masą nadziewamy śliwki kalifornijskie, które układamy na półmisku z porwanymi liśćmi sałaty. Dodajemy orzeszki pini i kiełki rzodkiewki. Polewamy kremem balsamicznym i oliwą truflową. Dekorujemy czerwonym pieprzem.

© Jola Słoma i Mirek Trymbulak

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.