Sałatka z kandyzowanych pekanów i truskawek

Sałatka z kandyzowanych pekanów i truskawek
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 150°C. Wyłożyć papierem do pieczenia blachę do ciastek. W dużej misce ubić białko z cukrem brązowym. Wrzucić pekany i mieszać, aż orzechy całe pokryją się białkiem. Wyłożyć je na blachę równą warstwą i piec pół godziny. Do słoika wlać oliwę, ocet balsamiczny, dodać szczyptę cukru brązowego, soli morskiej i pieprzu białego do smaku. Szczelnie zamknąć i energicznie potrząsać, aż utworzy się emulsja. W misce połączyć mieszankę sałatkową, truskawki, kandyzowane pekany i winegret.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA