Rick Stein

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Tropikalne upały Tajlandii i kulinarny sen Dave'a (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Ikra z kraba podkowiastego upieczonego na ruszcie

Zielone mango

Szalotki

Papryczki chilli

Sok z limonki

Sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Mango zestrugać na wiórki. Szalotki i papryczki posiekać. Zmieszać w misce mango, szalotki i papryczki chilli. Dodać sok z limonki i sos rybny, wszystko razem wymieszać. Posypać ikrą kraba podkowiastego i lekko przemieszać.

powrót

Podobne przepisy

Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Sałatka z fenkuła
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Makaron z krewetkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.