Rick Stein

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Tropikalne upały Tajlandii i kulinarny sen Dave'a (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Ikra z kraba podkowiastego upieczonego na ruszcie

Zielone mango

Szalotki

Papryczki chilli

Sok z limonki

Sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Mango zestrugać na wiórki. Szalotki i papryczki posiekać. Zmieszać w misce mango, szalotki i papryczki chilli. Dodać sok z limonki i sos rybny, wszystko razem wymieszać. Posypać ikrą kraba podkowiastego i lekko przemieszać.

powrót

Podobne przepisy

Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.