Ainsley Harriot

Sałatka z homara z papają


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

Sałatka z homara z papają
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowany homar

mieszanka sałat

papaja

awokado

 

 

Przygotowanie:


Wyjąc mięso homara ze skorupy, pokroić na kawałki, mięso ze szczypiec zostawić w całości. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, wyjąć pestkę i ściągnąć skórkę. Owoce pokroić w podłużne plasterki. Ocet i olej (w proporcji 1:2) wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich umieścić kilka plasterków papai i awokado, na szczycie sałatki położyć kilka kawałków mięsa homara. Polać dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.