Sałatka z grillowanymi kalmarami

Sałatka z grillowanymi kalmarami
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 1 oczyszczony duży kalmar
  • 1 szklanka ugotowanej fasoli jaś
  • główka sałaty frisee
Sos
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kalmara rozciąć na pół, delikatnie naciąć w kratkę skórę od wewnętrznej strony. Położyć na gorącym grillu stroną naciętą do ognia, grillować tylko z jednej strony. W momencie zdejmowania z grilla kalmar zwinie się w rulonik. Pokroić go na mniejsze kawałki. Sałatę, kalmary i fasolę wymieszać z sosem i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA