Agnieszka Kręglicka

Sałatka z grillowanymi kalmarami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Sałatka z grillowanymi kalmarami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 oczyszczony duży kalmar

1 szklanka ugotowanej fasoli jaś

główka sałaty frisee

 

Sos

5 łyżek oliwy

sok z 1/2 cytryny

1 utarty ząbek czosnku

sól, pieprz

Przygotowanie:

Kalmara rozciąć na pół, delikatnie naciąć w kratkę skórę od wewnętrznej strony. Położyć na gorącym grillu stroną naciętą do ognia, grillować tylko z jednej strony. W momencie zdejmowania z grilla kalmar zwinie się w rulonik. Pokroić go na mniejsze kawałki. Sałatę, kalmary i fasolę wymieszać z sosem i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z bresaolą
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.