Gosia  Molska

Sałatka z grillowanych grzybów


Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka z grillowanych grzybów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100g boczniaków

100g grzybów shitake

2 czerwone papryki

kieliszek czerwonego wina

3 ząbki czosnku

rukola

cytryna

oliwa

sól

pieprz

garść świeżego tymianku

 

Przygotowanie:

Grzyby zamarynować w winie z posiekanym czosnkiem i oliwą, odstawić na ok. ½ godziny. Paprykę upiec i zdjąć z niej skórkę. Grzyby upiec na grillu. Na półmisku ułożyć warstwami rukolę, grzyby i paprykę pokrojoną w paski. Całość skropić sokiem z połowy cytryny i oliwą. Posypać listkami tymianku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.