Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla

Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 zielone papryki

2 czerwone papryki

2 duże bakłażany

oliwa z pierwszego tłoczenia

ocet balsamiczny

sól morska i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill. Paprykom odetnij końce, przetnij na pół, usuń nasiona. Przekrój każdą połówkę na trzy części. Bakłażanom odetnij końce, pokrój wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. Obficie polej oliwą, posyp solą i pieprzem. Połóż na grillu. Piecz, aż warzywa będą miękkie i brązowe. Zdejmij z grilla i ułóż na półmisku. Skrop oliwą, octem balsamicznym, posól i popieprz.
Tak samo można przyrządzić świeże szparagi.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka różowa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Wietnamska sałatka z pieczonym kurczakiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z zielonego mango z suszonymi rybkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z bresaolą
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z buraków z winem i winogronami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.