Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana

Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 duże bakłażany
  • oliwa z pierwszego tłoczenia
  • ocet balsamiczny
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill. Paprykom odetnij końce, przetnij na pół, usuń nasiona. Przekrój każdą połówkę na trzy części. Bakłażanom odetnij końce, pokrój wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. Obficie polej oliwą, posyp solą i pieprzem. Połóż na grillu. Piecz, aż warzywa będą miękkie i brązowe. Zdejmij z grilla i ułóż na półmisku. Skrop oliwą, octem balsamicznym, posól i popieprz.
Tak samo można przyrządzić świeże szparagi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA