Delia  Smith

Sałatka z gotowanych na parze młodych ziemniaków


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z gotowanych na parze młodych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

małe

młode ziemniaki

śmietana

majonez

czosnek

musztarda pełnoziarnista

sok z cytryny

ocet balsamiczny

oliwa z oliwek

ser Roquefor

seler naciowy

szalotka

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Drobne ziemniaki gotujemy na parze. Łączymy świeżą śmietanę z majonezem. Dodajemy zmiażdżony czosnek, pełnoziarnistą musztardę, sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę z oliwek. Mieszamy i dodajemy pokruszony ser Roquefort. Doprawiamy czarnym pieprzem. Do wciąż ciepłych ziemniaków wrzucamy posiekaną łodygę selera i szalotkę, polewamy sosem i posypujemy Roquefortem oraz szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ostro–słodka
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z pomelo i mięsa kraba
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Lawendowa sałatka z kiwi
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka cezara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.