Janella  Purcell

Sałatka z fenkułem, pstrągiem i miętą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z fenkułem, pstrągiem i miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

bulwa fenkułu

filiżanka posiekanej mięty i natki pietruszki

duży filet wędzonego pstrąga

3 posiekane szalotki



Dressing

3 łyżki oliwy z oliwek

łyżka białego octu balsamicznego

łyżeczka miodu

łyżeczka musztardy dijońskiej

sok z 2 cytryn

pół łyżeczki soli

pieprz



Przygotowanie

Mieszamy składniki dressingu. Fenkuł szatkujemy, układamy na talerzu, skrapiamy dressingiem i posypujemy ziołami. Układamy na nim warstwę pstrąga, polewamy dressingiem i przybieramy ziołami.

Jeśli chcemy, możemy dodać ser feta lub pomidorki koktajlowe.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.