Sałatka z fenkułem, pstrągiem i miętą

Sałatka z fenkułem, pstrągiem i miętą
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:


Składniki
bulwa fenkułu
filiżanka posiekanej mięty i natki pietruszki
duży filet wędzonego pstrąga
3 posiekane szalotki

Dressing
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka białego octu balsamicznego
łyżeczka miodu
łyżeczka musztardy dijońskiej
sok z 2 cytryn
pół łyżeczki soli
pieprz

Przygotowanie
Mieszamy składniki dressingu. Fenkuł szatkujemy, układamy na talerzu, skrapiamy dressingiem i posypujemy ziołami. Układamy na nim warstwę pstrąga, polewamy dressingiem i przybieramy ziołami.
Jeśli chcemy, możemy dodać ser feta lub pomidorki koktajlowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA