Janella  Purcell

Sałatka z fenkułem i persymoną


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka z fenkułem i persymoną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 słodkie

twarde persymony

1 średni fenkuł z listkami

¼ pęczka mięty

2 mozzarelle

30 ml oliwy

skórka i sok z cytryny

łyżeczka miodu

łyżeczka musztardy dijońskiej

 

 

Przygotowanie:


Pokroić persymony i fenkuł. Ułożyć na talerzu. Poszarpać mozzarellę. Dodać do persymony i fenkułu.
Posypać całość miętą. Pozostałe składniki wymieszać w miseczce. Skropić sałatkę.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.