Janella  Purcell

Sałatka z fenkułem, fasolą i granatem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z fenkułem, fasolą i granatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka czerwonego octu winnego

łyżeczka melasy z granatem

3 łyżki oliwy

1 szalotka

ząbek czosnku

łyżka świeżego tymianku

szczypta soli

1 bulwa fenkułu

2 łyżki oliwy

łyżeczka soli morskiej

puszka fasolki

pęczek rukoli

ziarna granatu

 

 

Przygotowanie:


Zrobić dressing - wymieszać ocet i melasę. Następnie ciągle mieszając wlać oliwę. Dodać resztę składników. Odstawić, żeby smaki się połączyły. Fenkuł ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą. Przyprawić solą. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić i przełożyć na półmisek. Wymieszać fasolę, rukolę i ziarna granatu. Polać dressingiem. Przełożyć sałatkę na przygotowany wcześniej fenkuł.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.