Adam Chrząstowski

Sałatka z fasolki szparagowej z grejpfrutowym winegretem i ziołami


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 7466

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g fasolki szparagowej

2 grejpfruty

1/3 szklanki oliwy z oliwy

2 szalotki posiekane

1 łyżka siekanej natki pietruszki

1 łyżka siekanej bazylii

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie. Z 1 grejpfruta wytnij fileciki. Z drugiego wyciśnij sok i zredukuj go w rondlu o 70%. Do gorącej redukcji soku dodaj szalotkę, sól i pieprz, wymieszaj i wkręć w to oliwę. Sos wymieszaj z fasolką, ziołami i filecikami z grejpfruta.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.