Sałatka z fasolki szparagowej z grejpfrutowym winegretem i ziołami

Sałatka z fasolki szparagowej
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
  • 2 grejpfruty
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwy
  • 2 szalotki posiekane
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka siekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie. Z 1 grejpfruta wytnij fileciki. Z drugiego wyciśnij sok i zredukuj go w rondlu o 70%. Do gorącej redukcji soku dodaj szalotkę, sól i pieprz, wymieszaj i wkręć w to oliwę. Sos wymieszaj z fasolką, ziołami i filecikami z grejpfruta.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA