Sałatka z czerwonych papryk

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z czerwonych papryk
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 czerwone papryki

oliwa

natka pietruszki

1 ząbek czosnku

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kładziemy papryki na blasze. Dokładnie polewamy oliwą. Wstawiamy do pieca. (Można przyrządzić je bezpośrednio nad ogniem albo na grillu). Gdy skórka się przypali wyjmujemy papryki, wkładamy do miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na kilka minut. Następnie zdejmujemy przypaloną skórkę. (Można ją zeskrobać nożykiem). Usuwamy nasiona i kroimy na paseczki. Wkładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, czosnek pokrojony na trzy cząstki, oliwę, sól i pieprz. Mieszamy i gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szparagi z rusztu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zielona bomba witaminowa
Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Kiszona kapusta
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.