Laura Calder

Sałatka z cykorii z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z cykorii z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 obrane i pokrojone cykorie

1 średni burak

obrany i pokrojony w kostkę

175 g sera pleśniowego w kawałkach

150 g orzechów włoskich (łupanych lub prażonych)

1/2 szklanki oleju z orzechów włoskich

2 łyżki octu z czerwonego wina

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Oderwij liście cykorii i rozłóż je na talerzu. Poukładaj kawałki buraka, dodaj ser pleśniowy i orzechy. Wymieszaj olej z octem. Sprawdź, czy proporcje są odpowiednie. Dopraw mieszankę i skrop nią sałatkę.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.