Roger Mooking

Sałatka z cykorii i orzechów wodnych


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z cykorii i orzechów wodnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Orzechy w miodowej glazurze:

1 szklanka orzechów włoskich

2 łyżki miodu

szczypta pieprzu kajeńskiego

szczypta soli



Sałatka z cykorii i orzechów wodnych:

2 cykorie (pooddzielane liście)

2 szklanki orzechów wodnych z puszki, przekrojonych na pół

1 czerwone chili pokrojone w plastry

1 łyżka miodu

1 łyżka octu z białego wina

sok 1 limety

sól

orzechy w miodowej glazurze





Orzechy w miodowej glazurze:

Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Blachę wyłóż pergaminem. Na blasze ułóż orzechy wodne.

Skrop orzechy miodem. Dopraw pieprzem kajeńskim i solą. Piecz, aż orzechy przyrumienią się (ok. 10 min).



Sałatka z cykorii i orzechów wodnych:

Do miski wrzuć cykorię, orzechy wodne oraz chili. Dodaj miód, ocet z białego wina, sok z limety. Delikatnie wymieszaj. Dopraw solą. Udekoruj orzechami w miodowej glazurze.































powrót

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana z chili i dymką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sałatka z soczewicy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sałatka ostro–słodka
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.