Si King

Sałatka z cebuli i rzodkiewek


Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Sałatka z cebuli i rzodkiewek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

2 duże cebule, pokrojone w krążki

5 łyżek oliwy

2 łyżki czerwonego octu winnego

2 rozgniecione ząbki czosnku

½ łyżeczki chili w proszku

6 dużych rzodkiewek, pokrojonych na plasterki

duża garść posiekanej natki pietruszki

duża garść posiekanej świeżej kolendry

1 łyżeczka cukru

sól i świeżo zmielony pieprz do smaku



Przygotowanie

Plastry cebuli podzielić na krążki i włożyć do miski. Zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut. W tym czasie do drugiej miski włożyć pozostałe składniki i wymieszać starannie. Odsączyć cebulę i przelać zimną wodą w durszlaku. Odsączyć i dodać do miski z resztą składników. Odstawić na parę godzin do lodówki, aby sałatka się „przegryzła”.



© Dave Myers i Si King

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.