Jacques Pépin

Sałatka z buraków, jabłek i orzechów


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z buraków, jabłek i orzechów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Osączyć zalewę z 450-gramowej puszki buraczków pokrojonych na plasterki. Rozłożyć na cztery talerze tak, aby na każdym było co najmniej 4-5 plasterków. W misce wymieszać ¾ szklanki grubo posiekanych pieczarek, około 1 szklanki obranego i grubo pokrojonego jabłka, ½ szklanki połamanych połówek orzechów laskowych i ½ szklanki pokruszonego sera typu Stilton. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Starannie wymieszać. Nałożyć po dużej łyżce mieszaniny na środku buraczków. Posypać 1 łyżeczką posiekanego świeżego szczypiorku. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Kiszona kapusta
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z pieczonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z bresaolą
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z buraków z winem i winogronami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.