Jacques Pépin

Sałatka z buraków, jabłek i orzechów


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z buraków, jabłek i orzechów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Osączyć zalewę z 450-gramowej puszki buraczków pokrojonych na plasterki. Rozłożyć na cztery talerze tak, aby na każdym było co najmniej 4-5 plasterków. W misce wymieszać ¾ szklanki grubo posiekanych pieczarek, około 1 szklanki obranego i grubo pokrojonego jabłka, ½ szklanki połamanych połówek orzechów laskowych i ½ szklanki pokruszonego sera typu Stilton. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Starannie wymieszać. Nałożyć po dużej łyżce mieszaniny na środku buraczków. Posypać 1 łyżeczką posiekanego świeżego szczypiorku. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z ogórka z orzechami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gallurese, ukryta zupa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Zupy
Sałatka z tuńczyka i białej fasoli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z makaronu na ciepło
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.