Jennifer  Paterson

Sałatka z bobu a la fitz


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z bobu a la fitz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

675 g młodego bobu

oliwa

sok z cytryny

sól i świeżo mielony czarny pieprz

6 plasterków boczku

pokrojonych na wąskie paseczki

4 jajka na twardo obrane i zanurzone w zimnej wodzie

natka pietruszki i szczypiorek

posiekane

8-10 filecików anchois

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj dressing ze 150 ml oliwy i soku z cytryny. Dopraw do smaku – dressing powinien być dość kwaśny. Usmaż boczek na chrupiąco i osusz na papierowym ręczniku. Ugotuj bób (ale nie rozgotuj), przepłucz zimną wodą, obierz i posól. Osusz jajka i grubo posiekaj. Ułóż w ładnej misce bób, boczek, jajka, natkę, szczypiorek i anchois. Wstaw sałatkę do lodówki na godzinę, a następnie polej sowicie dressingiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z makaronu na ciepło
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałata lodowa po chińsku
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Wietnamska sałatka z kurczaka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Szparagi z rusztu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.