Jennifer  Paterson

Sałatka z bobu a la fitz


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z bobu a la fitz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

675 g młodego bobu

oliwa

sok z cytryny

sól i świeżo mielony czarny pieprz

6 plasterków boczku

pokrojonych na wąskie paseczki

4 jajka na twardo obrane i zanurzone w zimnej wodzie

natka pietruszki i szczypiorek

posiekane

8-10 filecików anchois

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj dressing ze 150 ml oliwy i soku z cytryny. Dopraw do smaku – dressing powinien być dość kwaśny. Usmaż boczek na chrupiąco i osusz na papierowym ręczniku. Ugotuj bób (ale nie rozgotuj), przepłucz zimną wodą, obierz i posól. Osusz jajka i grubo posiekaj. Ułóż w ładnej misce bób, boczek, jajka, natkę, szczypiorek i anchois. Wstaw sałatkę do lodówki na godzinę, a następnie polej sowicie dressingiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z gruszek i awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sałatka z rukwi wodnej
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gallurese, ukryta zupa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Zupy
Sałatka z groszkiem, szparagami i bobem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka cezara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.