Janella  Purcell

Sałatka z bobem, pszenicą i miętą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z bobem, pszenicą i miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filiżanka ugotowanego bobu

filiżanka ugotowanej pszenicy freekah

mała czerwona cebula

ząbek czosnku

pokrojony pomidor

pokrojony ogórek

filiżanka liści mięty

filiżanka natki pietruszki

3 łyżki oliwy

skórka z cytryny

łyżka octu umeboshi albo soku z cytryny

2 łyżeczki soli morskiej

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.