Jola Słoma

Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka liści sałaty lodowej

10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych

5 dag pestek dyni

1 awokado

5 dag suszonych pomidorów z oliwy

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka kremu balsamicznego

kilka owoców miechunki

 

Przygotowanie:

Do miseczek utworzonych z liści sałaty lodowej wkładamy kiełki, pokrojone suszone pomidory, kawałki awokado i posypujemy pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni z odrobiną sosu sojowego. Polewamy kremem balsamicznym oraz odrobiną oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Dekorujemy owocami miechunki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.