Sałatka z awokado i mango

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z awokado i mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki sałatki:

3 plasterki bekonu

2 sałaty mignonette

2 obrane i pokrojone w kostkę mango

2 obrane i pokrojone w kostkę awokado

65 g niesolonych, prażonych, pokrojonych w kostkę orzechów nerkowca



Składniki dressingu:

2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka soku z limonki

1 łyżeczka musztardy francuskiej

1 łyżeczka gęstej śmietany



Przygotowanie:

Odetnij skórę z bekonu, pokrój w cienkie paski. Smaż na teflonowej patelni bez tłuszczu, aż będzie brązowy i chrupki. Wyłóż na papierowe ręczniki kuchenne, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu i wystudzić.

Umyj i osusz liście sałaty. Na półmisku ułóż liście sałaty, mango i awokado. Posyp kawałkami bekonu i orzechami. Włóż wszystkie składniki dressingu do słoika. Zakręć, wstrząśnij, aby wymieszać. Polej dressingiem sałatę. Podawaj natychmiast.



Opracowano na podstawie programu „Mathew Hayden na domowym gruncie”, odc. 4

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.