Janella  Purcell

Sałatka z arbuzem i fetą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Sałatka z arbuzem i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ćwierć arbuza bez pestek

200 g fety

pęczek rukwi wodnej

3 pomidory

75 ml octu z czerwonego wina

szczypta sumaku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kroimy arbuza, pomidory i fetę. Dodajemy rukiew. Mieszamy oliwę, sumak, ocet sól i pieprz. Polewamy sałatkę.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z groszkiem, szparagami i bobem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z ośmiornicy po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kapusta w czerwonym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.