Ricardo Larrivee

Sałatka z arbuza i fety


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z arbuza i fety
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 ml arbuza pokrojonego w 2,5 cm kostkę

250 ml fety

odcedzonej i pokrojonej w 1 cm kostkę

½ ogórka wężowego

obranego

bez nasion

pokrojonego w 1 cm kostkę

75 ml prażonych

solonych nasion słonecznika

1 łyżka stołowa oliwy

2 łyżki stołowe octu z cydru

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W misce wymieszaj wszystkie składniki, posyp solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę w ładnych, wysokich kieliszkach.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.