Sałatka z ananasa

Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Sałatka z ananasa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ananas

2 ząbki czosnku

1 papryczka chili

2 łyżeczki cukru

2 łyżki sosu rybnego

2 łyżki oleju sezamowego

szalotki

kolendra

orzechy nerkowca

ziarno sezamowe

 

 

Przygotowanie:


Rozgnieść czosnek, szalotki i papryczkę chili. Długim nożem przeciąć ananasa wzdłuż i podzielić na ćwiartki. Ostrożnie wyciąć miąższ nie uszkadzając skóry. Pokroić go i posypać cukrem. Dodać sos rybny i olej sezamowy. Dodać rozdrobnione przyprawy. Przybrać kolendrą, posypać ziarnem sezamowym i orzechami nerkowca.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z zielonej fasolki szparagowej
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.