Kuchnia+ Food Film Fest 6.

przepisy z programów >>

Sałatka wiosenna

Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Dania wegetariańskie Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki , Potrawy wielkanocne Potrawy wielkanocne

składniki i przygotowanie:

Składniki
300 g białego, zwartego sera
1 pęczek rzodkiewek
1 świeży ogórek
garść rodzynek
po dwie łyżki posiekanego koperku i dymki
1/2 szklanki majonezu
6 łyżek śmietany
cukier, pieprz, sól

Przygotowanie
Rzodkiewki pokroić w ćwiartki, ogórka w kostkę, podobnej wielkości. Połączyć majonez ze śmietaną, doprawić obficie pieprzem, cukrem i solą. Wymieszać sos majonezowy z rzodkiewkami, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i rodzynkami. Ser pokroić w kostkę. Delikatnie wymieszać sos z warzywami i serem.

© Agnieszka i Marcin Kręgliccy


skomentuj przepis >>