Agnieszka Kręglicka

Sałatka wiosenna

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Sałatka wiosenna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g białego, zwartego sera
1 pęczek rzodkiewek
1 świeży ogórek
garść rodzynek
po dwie łyżki posiekanego koperku i dymki
1/2 szklanki majonezu
6 łyżek śmietany
cukier
pieprz
sól

Przygotowanie:

Rzodkiewki pokroić w ćwiartki, ogórka w kostkę, podobnej wielkości. Połączyć majonez ze śmietaną, doprawić obficie pieprzem, cukrem i solą. Wymieszać sos majonezowy z rzodkiewkami, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i rodzynkami. Ser pokroić w kostkę. Delikatnie wymieszać sos z warzywami i serem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.