Agnieszka Kręglicka

Sałatka wiosenna


Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Sałatka wiosenna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g białego, zwartego sera

1 pęczek rzodkiewek

1 świeży ogórek

garść rodzynek

po dwie łyżki posiekanego koperku i dymki

1/2 szklanki majonezu

6 łyżek śmietany

cukier

pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Rzodkiewki pokroić w ćwiartki, ogórka w kostkę, podobnej wielkości. Połączyć majonez ze śmietaną, doprawić obficie pieprzem, cukrem i solą. Wymieszać sos majonezowy z rzodkiewkami, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i rodzynkami. Ser pokroić w kostkę. Delikatnie wymieszać sos z warzywami i serem.

powrót

Podobne przepisy

Pomarańczowo-waniliowa babka drożdżowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne, Ciasta wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasztet z wątróbek
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.