Sałatka tabouleh

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska, Kuchnia marokańska

Sałatka tabouleh
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

350 g kuskusu błyskawicznego

175 ml soku z cytryny

175 ml oliwy

pół miarki posiekanej drobno natki pietruszki

pół miarki posiekanej drobno mięty

2 pokrojone średnie pomidory

pokrojona czerwona papryka

drobno pokrojona cebula

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wymieszać kuskus w soku cytrynowym z oliwą. Odstawić, żeby spęczniał, na 1 – 2 godz. w temp. pokojowej, od czasu do czasu mieszając. Kuskus powinien być al dente. Wmieszać zioła, pomidory, paprykę i cebulę. Dobrze doprawić, w razie potrzeby dolać soku cytrynowego. Zakryć i schłodzić przez noc w lodówce.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.